I joen oar ant krabbn?

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de aankoop van aandelen?

Coopstroom aandelen kunnen enkel via het formulier op onze website aangekocht worden. Een aandeel kost € 250 en is op naam. Na de aankoop van je aandeel wordt een aandelencertificaat opgestuurd per mail of per post. Je hoeft geen in- of uitstapkosten te betalen. De aandelen zijn niet beursgenoteerd en blijven dus hun waarde behouden. Investeren in aandelen is evenwel niet vrij van risico. Er is geen minimumleeftijd voor het aankopen van aandelen. De aankoop van je aandeel wordt gevolgd door een aandelencertificaat dat je opgestuurd wordt per mail of per post.

Waarvoor wordt het geld van mijn investering gebruikt?

Coopstroom is een erkende burger-coöperatie met een ecologisch en sociaal oogmerk. Onze projecten worden volledig gefinancierd met kapitaal samengebracht door onze aandeelhouders. Wij zetten wij ons in voor de financiering en productie van groene energie in eigen streek en doen dit door het financieren en plaatsen van zonnepaneelinstallaties voor organisaties, lokale besturen, verenigingen, scholen en bedrijven, die niet over de nodige middelen beschikken. Bij de plaatsing geven we de voorkeur om samen te werken met lokale leveranciers en installateurs om zo de lokale economie te versterken. De gegenereerde winst gaat volledig terug naar deze aandeelhouders onder de vorm van dividenden en wordt aangewend voor de opbouw van nieuwe projecten.

Hoeveel aandelen kan ik kopen?

Momenteel kan, wie nog geen vennoot is, 20 aandelen kopen. Vennoten kunnen bijkopen tòt 20 aandelen. In geval van een kapitaalsoproep kan dit aantal verhoogd worden. Hou hiervoor deze website en onze Facebookpagina in het oog, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Waarom is er een tijdelijke aankoopstop van aandelen?

Met het kapitaal uit de aandeelverkoop betaalt Coopstroom de lopende en geplande projecten tot één jaar ver. Er wordt hierbij steeds naar een evenwicht gezocht tussen de inkomsten en uitgaven. Worden deze laatste volledig gedekt, dan worden geen nieuwe inkomsten verzameld. We geven er immers de voorkeur aan om dit kapitaal zo volledig mogelijk in onze projecten te stoppen. Wanneer er nieuwe projecten op stapel staan wordt een melding gemaakt van de mogelijkheid om aandelen te kopen. Hou hiervoor deze website of onze Facebookpagina in het oog. Ook via de nieuwsbrief en de website wordt de nood aan nieuwe inkomsten gemeld.

Waar kan ik opladen?

Overal in Vlaanderen komen er laadpalen bij, er zijn er nu ongeveer 5000. Check de laadpalen op OpenChargeMap of https://mow.vlaanderen.be/laadpalen.

In mijn buurt is er een standplaats van CoopStroom elektrische deelwagens. Kan ik als particulier hiervan gebruik maken?

Ja, op voorwaarde dat je aandeelhouder bent. Je wordt aandeelhouder wanneer je één aandeel ter waarde van € 250 via onze website aankoopt. Nadat je aankoop bevestigd is door ontvangst van je aandeelhouderscertificaat, kan je je inschrijven in voor het autodeelsysteem via 'inschrijven'.

Hoe gebeurt het opladen?

Je parkeert de auto aan een laadpaal. Je sluit de auto aan via de laadkabel uit de koffer. Met de CoopStroom laadkaart/badge uit de auto activeer je de laadpaal. Gebruik hem waar je wil.

Kan je met meerdere gezinsleden het autodelen van CoopStroom gebruiken?

Ja! Alle gezinsleden kunnen dezelfde CoopStroom rekening delen. Je hoeft per gezin/huishouden slechts één aandeel te kopen. De persoon die het aandeel koopt, kan zich inschrijven via het formulier op de website onder 'inschrijven'. Nadien kunnen overige gezinsleden toegevoegd worden door een mail te sturen naar autodelen@coopstroom.be met volgende gegevens: naam en voornaam, emailadres, kopie ID en kopie rijbewijs van elk extra gezinslid. Alle gezinsleden worden dan ondergebracht onder dezelfde rekening. Gebruikers verwijderen van een gedeelde rekening gaat ook eenvoudig. De ontkoppelde gebruiker krijgt vanaf dan een eigen CoopStroom rekening, waarbij die zelf rijbudget kan zetten of een abonnement activeren.

Kan je een CoopStroom deelwagen ook voor een week reserveren?

Ja, rij je onder de prepaid formule dan betaal je €3 per uur (maximaal €24 per dag = dagtarief) en rij je met een Coop Formule dan betaal je pas vanaf de derde dag voor tijd (lees meer over onze 48-uur regel op de pagina 'hoeveel kost het?'

Kan je passagiers mee vervoeren al zijn ze geen coöperanten of leden van CoopStroom?

Ja, dat kan en dat mag.

Hoe lang moet ik een rijbewijs hebben?

Je moet minstens 6 maand je rijbewijs hebben.

Wat gebeurt er met boetes en retributies?

We checken wie de gebruiker was op het moment van de boete. De boete wordt dan naar de gebruikers doorgestuurd.

Hoe zijn de CoopStroom deelwagens verzekerd?

Omniumverzekering.

Mag ik naar het buitenland?

Ja. Onze auto's zijn verzekerd voor heel Europa. Onze laadpassen werken op laadpalen in het buitenland.