Ejje geld te veele?

Zet jouw spaargeld in een groene versnelling

Maak impact met jouw spaargeld


Duurzaam investeren

CoopStroom investeert in hernieuwbare energie door het installeren en uitbaten van zonnepaneelinstallaties voor organisaties, lokale besturen, verenigingen, scholen en bedrijven. Via jouw aankoop van aandelen bij CoopStroom investeer je mee in groene energie en ben je als 

aandeelhouder mede-eigenaar van de installaties. Je kan Coopstroom aandelen aankopen als projectpartner, maar ook als particulier en zo meegenieten van de opbrengst van onze projecten door de uitbetaling van een jaarlijks dividend, indien de winst het toelaat.


Meer weten? Bekijk hier alle info over het aankopen, verkopen of schenken van aandelen:

Concrete informatie over onze aandelen

Je betaalt geen in- of uitstapkosten. Pas na vijf jaar aandeelhouder te zijn geweest, kan je je aandeel terug laten uitbetalen. Na deze termijn kan je ten allen tijde uitstappen.

— Geen in- of uitstapkosten.Je kan op elk moment aandelen kopen. Dit stopt zodra wij binnen een telkens doorschuivende periode van 12 maanden een bedrag van 500.000 euro bereiken, in welk geval dit gemeld zal worden op de gepaste plaatsen (onder meer op deze webpagina).

— Op elk moment aandelen kopen.De aandelen zijn niet beursgenoteerd en blijven dus hun waarde behouden. Investeren in aandelen is evenwel niet vrij van risico.

— Niet beursgenoteerd.Elke aandeelhouder is slechts financieel aansprakelijk voor het maximum van haar/zijn totale inbreng in de coöperatie.

— Financieel aansprakelijk maximum eigen inbreng.Als er dankzij winst een dividend mogelijk is, bepaal jij mee op de jaarlijkse algemene vergadering of en hoeveel er wordt uitgekeerd.

— Inspraak.Er is geen minimumleeftijd om aandelen aan te kopen of te verwerven via een schenking.

— Schenk een aandeel.Elke aandeelhouder heeft 1 stem in de algemene vergadering ongeacht het aantal aandelen dat zij/hij bezit. Er is geen meerderheidsaandeelhouder of private eigenaar.

— Iedereen gelijk.

Jouw voordelen als coöperant

 • Je kan gebruik maken van onze diensten en geniet mee van een jaarlijkse opbrengst van onze projecten, indien de winst het toelaat.
 • Je wordt mede-eigenaar van onze zonne-installaties én deelwagens.
 • Je investeert in de financiering en uitvoering van lokale groene en sociaal bewogen projecten.
 • Je draagt bij aan de omschakeling naar hernieuwbare energie, de productie van 100 % groene stroom en een proper milieu.
 • Als aandeelhouder krijg je medezeggenschap in de algemene vergaderingen van CoopStroom en kan je jezelf kandidaat stellen voor de raad van bestuur.
 • Je hebt vrije toegang tot onze elektrische deelwagens op diverse locaties.
 • Je kan een contract voor groene stroom af te sluiten bij Ecopower (zonder bijkomend aandeel van Ecopower te moeten kopen)
 • Je hebt vrije toegang tot ons begeleidingstrajectCoopBewust (samenaankoop zonnepanelen) > op vandaag is deze dienstverlening alleen toegankelijk voor coöperanten of inwoners van Brugge.

Extra's

 • Kans op tickets voor verschillende concerten van Cactus Muziekcentrum + Cactus Festival
 • Kans op tickets voor W-Festival in Oostende


Beschikbaar in de nabije toekomst

 • Coöperanten krijgen korting voor de stroom aan onze eigen laadpalen

Bij CoopStroom maak je impact met jouw spaargeld